Praktisk Selvforsvar for firmaer og særligt udsatte faggrupper

For medarbejdere på døgninstitutioner, i fængsler, offentlige institutioner og private virksomheder gælder der særlige regler for hvordan og i hvilken grad der må anvendes fysisk nødværge.

Her til gælder det, at medarbejdere i disse faggrupper vil være særligt udsatte da de ofte skal håndtere mennesker der har svært ved respektere andres personlige grænser og de vil have en overvejende tendens til, at optrappe konflikter.

Løsninger uden fysisk konfrontation

Derfor er det særligt vigtigt at personalet både kender deres rettigheder, samt har værktøjer der går ud over fysisk konfrontation, da det vil være at foretrække at nedtrappe konflikter, således at det ikke ender med fysiske konfrontationer. Dette er mest hensigtsmæssigt både for personalet og deres klienter / patienter.

Sådan foregår kurset

Teknikkerne Jeg underviser i, er afværgeteknikker, målrettet til medarbejdere i offentlige institutioner og private virksomheder.

Kurset er for medarbejdere og personale i virksomheder, institutioner og foreninger, hvor medarbejderne eller personalet har behov for at føle større tryghed i omgangen med patienter, klienter eller indsatte.

På kurserne lærer I bl.a. om:

  • Forebyggelse af konflikter ud fra et helhedsperspektiv, herunder:
  • Krav og konsekvenser deraf
  • Fokus på strukturer, rammer, regler
  • Konfliktforståelse og håndtering af de psykologiske processer, der finder sted før, under og efter en (fysisk) konflikt
  • Alternative værktøjer til nedtrapning af konflikter
  • At tage højde for omgivelser, påklædning o. lign. i forhold til sin sikkerhed
  • Metoder til skærpet bevidsthed på faresignaler
  • Fastholdelsesteknikker ud fra princippet om mindst mulig indgriben
  • Frigørelsesmetoder i forhold til lovligt nødværge

Sikkerheden under træningen

Vigtigt at vide er, at kurset fokuserer på, at taget højde for at kunne komme skadesfri ud af en konfrontation ved en forståelse af konflikt op- og nedtrapning, samt hvorledes der kan sættes struktur og rammer for dialog i tilspidsede situationer.

I træningen passer vi godt på hinanden. Erfaringmæssigt er selvforsvar langt sikrere at træne end f.eks. fodbold, vi oplever meget sjældent skader og tager hensyn til den enkeltes grænser, så de udvides i et sikkert tempo.

Kontakt os og lad os høre mere om jeres behov

Udfyld kontaktformularen med dit navn, telefonnummer og e-mail – så vender vi tilbage hurtigst muligt, så vi kan tage en snak om jeres behov og ønsker til selvforsvars kurser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×