Henrik Kæstel Larsen

Jeg er oprindeligt uddannet smed og har sejlet i det meste af verden som sømand.

Jeg har valgt at dedikere mit liv til at arbejde med mennesker. Derfor er det også naturligt for mig, at undervise i selvforsvar, da min erfaring med et liv hvor kampsport har spillet en central rolle, fortæller mig, at det ikke kun giver de mennesker som træner selvforsvar og kampsport nogle fysiske egenskaber, men også et langt større mentalt overskud. Det er noget jeg kan se smitter af på deres hverdag og liv.

Siden 2009 har jeg arbejdet med udadreagerende unge da jeg tror på, at hvis vi gør en forskel tidligere i deres liv og viser de unge hvad de er værd, vil de få et rigere og mere helstøbt liv.

Arbejdet med de unge mennesker har gjort mig erfaren indenfor dialog og nedtrapning af konflikter og de værktøjer underviser jeg også i på mine kurser. På den måde kan en konflikt nedtrappes og afvæbnes, så den ikke eskalerer.

Min interesse for kampsport og selvforsvar startede med Jiu-Jitsu fra jeg var 16 år, herefter boksning og i 1998 faldt jeg over Wing Chun.

Jeg fandt Wing Chun særligt interessant, da jeg selv er lille af kropsbygning og statur – og derfor ikke kan bruge den samme råstyrke som “de store drenge”. Med Wing Chun erfarede jeg, at man med teknik og træning kan lære, at overkomme styrke og vægtforskel.

Det førte til, at jeg lavede kurser i selvforsvar for kvinder gennem AOF, da jeg så hvordan kvinder uden nogen form for kampsportserfaring hurtigt kunne føle sig trygge ved at lære noget de kunne bruge og som var nemt at forstå.

I dag underviser jeg i verbalt, mentalt og fysisk selvforsvar for personer på alle niveauer, men særligt brænder jeg for, at undervise de mennesker som er udsatte.