• Praktisk Selvforsvar for Kvinder

    Kvinder er den absolut mest udsatte gruppe når det kommer til fysiske overgreb, hvilket skyldes sårbarheder som typisk mænd udnytter

Praktisk Selvforsvar for Kvinder

Kvinder er den absolut mest udsatte gruppe når det kommer til fysiske overgreb, hvilket skyldes sårbarheder som typisk mænd udnytter:

  • Røveri – mange kvinder bærer tasker, smykker og værdier og er dermed et mere oplagt offer for røveri
  • Påklædning – nederdel, højhælede sko og anden hæmmende påklædning gør det vanskeligere for kvinder at forsvare sig
  • Position/situation – kvinder udsættes for sexuelle overgreb på jorden eller øde steder, eventuelt udført af flere personer
  • Mentalitet – mange kvinder føler det unaturligt at udøve beslutsom og aggressiv modstand, hvilket er afgørende i selvforsvar
  • Styrke/teknik – andelen af kvinder der er fysisk og teknisk overlegne mænd under voldelig overgreb er lille
  • Voldelig overgreb – kvinder er typisk den “svage” part og er offer i relationer hvor mænd anvender vold

Praktisk selvforsvar er udviklet til at virke uanset udøverens fysiske styrke, påklædning, position m.v. og herudover tilpasset til at fungere optimalt for kvinder.

Praktisk Selvforsvar for Kvinder

Sådan foregår kurset

Undervisningen er realistisk, sjov og effektiv

Undervisningen og løsningerne er karakteriseret ved deres effektivitet i “det virkelige liv”, og ved uddannelse af kvinder tages udgangspunkt i netop kvinders svagheder og styrker under en voldelig konfrontation. Løsningerne der gives her er derfor rettet mod udfordringer og situationer som kvinder typisk oplever. Det kan f.eks. være voldelige sexuelle overgreb, trusler om vold eller egentlige overfald fra fysisk overlegene modstandere.

Det mentale aspekt

Ud over den tekniske og taktiske træning der skal til for at opnå færdigheder i praktisk selvforsvar, så er det vigtigt, at du gennem træningen også opnår de mentale færdigheder, der kræves, når du som kvinde skal forsvare dig, så du mentalt har styrken i en konflikt.

Dette betyder, at du som kvinde, gennem træning udvikler en attitude der tillader beslutsomhed, vilje og agression. Egenskaber, du efterfølgende helt naturligt vil kunne kalde frem, når der er brug for dem.

Større selvtillid

Praktisk Selvforsvar øger piger og kvinders selvtillid og mindsker angst, samt “tilbageholdenhed ift. forsvar”, der kan skyldes følelsen af at være hjælpeløs. Gennem træningen kan piger og kvinder opnå følelsen af personlig sikkerhed og dermed færdes frit uden blive tynget af frygt!

Sikkerheden under træningen

Vigtigt at vide er, at kurset fokuserer på det praktiske selvforsvar hvor der kun bliver taget højde for at kunne komme skadesfri ud af en konfrontation.

I træningen passer vi godt på hinanden, så selvom det er mål som øjne, hals og skridt der bliver fokuseret på, er sikkerheden i top. Erfaringmæssigt er selvforsvar langt sikrere at træne end f.eks. fodbold, vi oplever meget sjældent skader og tager hensyn til den enkeltes grænser, så grænserne udvides i et sikkert tempo.

Kontakt os og lad os høre mere om jeres behov

Udfyld kontaktformularen med dit navn, telefonnummer og e-mail – så vender vi tilbage hurtigst muligt, så vi kan tage en snak om jeres behov og ønsker til selvforsvars kurser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×